Kilenc év börtönt kapott a tanár, aki Londonba szöktette volna egy tanítványát Közoktatás
Eduline

Kilenc év börtönt kapott a tanár, aki Londonba szöktette volna egy tanítványát

Szexuális erőszakért kilenc évet, a legszigorúbb fegyházbüntetést kapta az a robotikatanár, aki egy tanítványát Londonba akarta szöktetni.

Ezt az ítéletet egy másik fiú molesztálásáért szabták ki - írja a Blikk.

A férfi tavaly, miután 11 éves tanítványát teljesen a befolyása alá vonta, Londonba akarta szöketni. A fiú külsejét elváltoztatta, még hamis papírokat is szerzett neki Egyiptomból, de a repülőtéren lebuktak, ahol a bőröndjében szexuális segédeszközt is találtak.

Akkor 1 év 8 hónapot kapott, felfüggesztve - mert a fiú „önszántából” szökött el vele. Békésen már akkor is lehetett hallani arról, hogy mások is az áldozatai voltak. Most egy 10 éves fiú folyamatos zaklatásáért ítélték el, aki a robotikaszakkört látogatta.

A lap szerint a tanárt végleg eltiltották minden olyan tevékenységtől, ami 18 év alattiakkal kapcsolatos. 

Hihetetlen, de ennyin múlt, hogy nem került külföldre a békési tanár 11 éves diákja

Gondosan ügyelt minden apró részletre, végül mégis az apró ügyetlenség húzta keresztül a 32 éves tanár számítását, leejtette a hamis személyi igazolványt - többek között erre a tompább hangra figyeltek fel a reptér dolgozói, amikor a férfi 11 éves tanítványát akarta kiszöktetni az országból - írja a Blikk.

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.