Ezt a dátumot tartsátok észben, ha pluszpontokat szereznétek a felvételin

Eduline • 2017. szeptember 12.

Még pár napig van időtök jelentkezni az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyre (OKTV), amelyért a felvételin többletpont jár, ha jó helyezést értek el.

Fotó:Shutterstock

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt (OKTV) az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal rendezi meg idén is. A versenyre a nappali képzésen tanuló középiskolai diákok jelentkezhetnek.

Ha kiválasztottátok, melyik tárgyból szeretnétek indulni, akkor nincs más hátra, mint szeptember 22-ig leadni a jelentkezési lapot, amit itt talátok meg, a jelentkezési lap menüpont alatt.

Fotó:pixabay

Az OKTV alapvetően a középiskolai tanagyagra építő verseny, a verseny 2-3 fordulóból áll, ami lehet írásbeli, szóbeli és gyakorlati. Az első forduló az iskolában zajlik, a döntőket pedgi az OH rendezi külső helyszíneken. Ezen felül nagyon fontos, hogy a helyezést elérő diákok az egyetemi felvételinél pluszpontokat szerezhetnek. A versenyen elért 1–10. helyezésért 100, 11–20. helyezésért 50, 21–30. helyezésért 25 többletpont jár.

Friss lista: ezekre az ipari OKJ-s képzésekre jelentkeznek a legtöbben

Negyedével nőtt az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma 2017-ben - derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Továbbra is a gépkezelői tanfolyamok a legkeresettebbek, de idén a targoncavezető és emelőgépkezelő mellett a gázcseretelep-kezelő képzés is felkerült a dobogóra. A Perfekt Zrt. megvizsgálta, hogy milyen tendenciák figyelhetők meg az ipari OKJ-s képzések területén - írják közleményükben.