Ezzel a dologgal maguk az iskolák akadályozzák meg a diákok fejlődését

Eduline • 2017. szeptember 11.

A brit tanügyi felügyelet (Ofsted) szerint a tanároknak fel kellene hagyniuk a diákokat "túlóvó" egészségügyi és biztonsági intézkedésekkel - írja a család.hu.

Fotó:pixabay

A szervezet egyik vezetője, Amanda Spielman a Sunday Telegraph-nak azt fejtegette, hogy ez a hozzáállás akadályozhatja olyan fontos készségek kifejlődését, mint a rugalmasság és a céltudatosság.

Példaként az iskolai kirándulásokon kötelező viseletet, a láthatósági mellényt hozta fel, amitől a gyermekek mini építőmunkásoknak néznek ki, már csak a védősisak hiányzik a fejükről.

Fotó:pixabay

Amanda Spielman azt is szorgalmazta, hogy az iskolafelügyelők számára új segédlet készüljön, mert az iskolák olyan túlféltő gyakorlatot fejlesztettek ki, amely megnehezíti a gyermekek számára a mindennapos élethelyzetekkel való megbirkózást - írja az oldal.

„Az, hogy a gyermekeket minden bacilustól, karcolástól és zúzódástól meg akarjuk óvni, nemcsak a mi figyelmünket tereli el a fontosabb dolgoktól, de hatással van a gyermekekre is: korlátozzuk őket abban, hogy szabadon megélhessék a gyermekkorukat és felfedezhessék a körülöttük lévő világot” – hangsúlyozta a tanfelügyelet vezetője.

Titokzatos könyvek tűnnek fel Budapest utcáin: zseniális akcióba kezdett egy blogger

Találtatok egy gazdátlan könyvet Budapest valamelyik pontján? Lehet, hogy nem véletlenül "hagyta el" a tulajdonosa. "Szeptember 4-től kezdve 21 könyvet fogok elhagyni 21 nap alatt, azaz naponta egyet. Ezeket a könyveket nem véletlenszerűen választom ki, valamilyen szempontból értéket képviselnek.