Még mindig kap ocsmány üzeneteket a veronai buszbaleset egyik áldozatának édesanyja

Eduline • 2017. augusztus 11.

Még áprilisban elkapta a rendőrség azt a zaklatót, aki ocsmány üzeneteket küldött a veronai buszbalesetben elhunytak családtagjainak. Azóta azonban kiderült: többen is zaklatják a családokat, az egyik áldozat édesanyja egyiküktől múlt héten is kapott üzenetet.

Fotó:Asszonyi Eszter

Pintér Sándor belügyminiszter Vadai Ágnes DK-s parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszból kiderült, hogy a rendőrség még áprilisban elfogott egy embert, aki online zaklatta azokat a családokat, akiknek valamelyik hozzátartozója meghalt a szörnyű veronai buszbalesetben - írja az Index.

Sipos Szilviát, az egyik áldozat édesanyja elmondta: nem csupán egy, hanem több zaklatóról lehet szó. Akit áprilisban vettek őrizetbe, az a Facebookon névvel vállalva küldözgetett gyomorforgató, a gyerekek emlékét és a túlélő gyereket is bántó üzeneteket.

Sipos Szilvia szerint többen is használhatták ugyanezt a Facebook-profilt, hiszen az áprilisi őrizetbe vétel után is érkeztek üzenetek erről a profilról, ez a Facebook-profil egy másik családot is zaklatott.

Van azonban Sipos Szilvia családjának egy további zaklatója, akit azonban továbbra sem talál a rendőrség. Ennek oka az lehet például, hogy Sipos Szilvia szerint a rendőrség egyben kezeli a zaklatót/zaklatókat, holott szerinte két teljesen más személyről/ügyről van szó. Neki például a múlt héten is írt ez utóbbi, és nem a Facebookon, hanem Messengeren, folyamatosan váltogatva a profilját, ő az, aki a zsidózós üzeneteket küldi.

Ocsmány üzeneteket kap a veronai buszbaleset egyik áldozatának édesanyja

Felfoghatatlan, miként szórakozhat valaki ilyesmivel. A balesetben elhunyt diák anyja ocsmány, antiszemita és kegyeletsértő üzeneteket kapott - ezt mag az édesanya hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán, és az Index vette észre. A szülők fél év alatt csak nagyon kevés érdemi információhoz jutottak a baleset körülményeiről. Emellett kell elviselni a facebookos gyalázkodást.