E-mailben rúgták ki a Szinyei gimnázium igazgatóját

Eduline • 2017. július 17.

E-mailben tudta meg a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója, hogy az oktatási államtitkár nem támogatja pályázatát – adta hírül az RTL Híradó. Ez az a gimnázium, amelynek tanárai és diákjai buszbalesetet szenvedtek Veronánál.

A Szinyei Merse Pál Gimnázium bejárata a veronai buszbaleset után
A Szinyei Merse Pál Gimnázium bejárata a veronai buszbaleset után
Fotó:Asszonyi Eszter

Tóth Gábor igazgató néhány napja, e-mailben tudta meg az illetékes tankerületi központtól, hogy Palkovics László oktatási államtitkár nem támogatja a pályázatát. Indoklás nem volt. Az igazgató szerint ő és a gimnázium közössége megérdemelt volna annyit, hogy valamilyen pedagógiai, szakmai érvvel megmagyarázzák a menesztését. Más nem pályázik az igazgatói posztra.

Update:

Fordulat: egy évvel meghosszabbították a Szinyei gimnázium igazgatójának megbízatását

Miniszteri utasításra legalább egy évvel meghosszabbítják a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának megbízatását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel. A közleményben az áll: bár az iskolaigazgatók kinevezése nem miniszteri hatáskörbe tartozó kérdés, Balog Zoltán tárcavezető a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai tragédiát követő speciális helyzetére, valamint a jelenlegi igazgató neki címzett levelére tekintettel arra utasította Palkovics László oktatási államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg az igazgató megbízását.

Tóth Gáborra nem volt panasz, a tantestület többsége támogatta. Huszonöt éve tanít a Szinyeiben, tíz éve vezeti a gimnáziumot igazgatóként. Az RTL Híradónak azt mondta, az intézményben tanárként sem maradhat, mert matematika-fizika szakos pedagógusra nincs szükség. Hozzátette: az intézmény éppen talpra állt a veronai busztragédia után, a menesztése újabb feszültséget okozhat.

A döntés miatt több szülő felháborodott. Pataki Ágnes, akinek mindkét gyereke túlélte a buszbalesetet, azt mondta: az igazgató a veronai busztragédia után összefogta és átsegítette a közösséget a nehéz időszakon.

Az intézményvezető azt tervezi, levelet ír Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek, hogy hogy felülvizsgálatot kérjen.

Ocsmány üzeneteket kap a veronai buszbaleset egyik áldozatának édesanyja

Felfoghatatlan, miként szórakozhat valaki ilyesmivel. A balesetben elhunyt diák anyja ocsmány, antiszemita és kegyeletsértő üzeneteket kapott - ezt mag az édesanya hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán, és az Index vette észre. A szülők fél év alatt csak nagyon kevés érdemi információhoz jutottak a baleset körülményeiről. Emellett kell elviselni a facebookos gyalázkodást.