Palkovics: Megér plusz 5-10 ezer forintot, hogy életben térjenek vissza a diákok a sítáborból

Eduline • 2017. január 31.

Az államtitkár azt javasolja, hogy a diákokat szállító buszok éjszaka ne közlekedjenek.

Fotó:Asszonyi Eszter

A múlt héten villámkérdésekkel bombázta az iskolákat a Klebelsberg Központ (KK) - leánykori nevén Klik. Azt szerették volna megtudni, hogy milyen körülmények között szervezik a sítáborokat. Az igazgatóknak valahol egy nap, valahol mindössze másfél óra állt rendelkezésükre, hogy választ adjanak.

Bár ezek kiértékelése zajlik, Palkovics László a hvg.hu-nak adott interjújában már megoldási javaslatokat tett, hogy miként lehetne biztonságosabb egy sítábor megszervezése:

  • Az utakat a jövőben az iskolák, ne pedig magánszemélyként a tanárok vagy más személyek szervezzék.
  • Ne rohanjanak, este 10 útán reggel 6-ig álljon meg a busz, a sofőrök aludjanak szállodában.

Az ezzel kapcsolatban felmerülő pluszfeladatról és költségekről az államtitkár így vélekedett:

A gyerekek, ha akarnak, aludhatnak a buszban is, hiszen mindegyikben van állófűtés. De összességében mi ér többet, a gyerekek élete vagy fejenként plusz öt-tízezer forint? Nem hiszem, hogy van szülő, aki erre nemet mondana.

Palkovics: Félretenném már ezt a felelősségkérdést

Oktatási államtitkár így még nem kezdett interjút. Palkovics László oktatási államtitkár irányítása alatt működő oktatási rendszer több mint másfél millió diák és hallgató minőségi oktatásáért felel. Hétfőn a hvg.hu-n megjelent interjúban a tragikus PISA-eredmények okairól beszélve erősen indított: hvg.hu: Az oktatási kerekasztal már tárgyalta, a kormány hamarosan tárgyalja az államtitkárság PISA-felmérésről készült jelentését.