Furcsábbnál furcsább balesetekért kapnak milliókat a diákok Közoktatás
Eduline

Furcsábbnál furcsább balesetekért kapnak milliókat a diákok

Háromezer fontos, vagyis egymillió forintos kártérítést kapott az a brit tanuló, aki elesett az iskola folyosóján, könnyű sérülései miatt kórházba is kellett szállítani. 2008 és 2010 között csak Liverpoolban és a környező településeken több mint ötvenezer font kártérítést ítéltek meg diákoknak iskolai balesetek miatt.

Az igazi csúcstartó az a tanuló, aki hatezer font, vagyis kétmillió forint kártérítést kapott, miután egy ceruzával megsértette a szemét. Egy másik diáknak 750 fontot ítéltek meg, mert leforrázta a kezét a menzán, ennél valamivel kevesebbet, 350 fontot kapott az az általános iskolás, aki egy rámpán esett el – írja a Daily Mail.

Nemcsak a diákoknak, hanem a tanároknak is busás összegeket fizettek ki az elmúlt időszakban - évente több száz iskolai dolgozót ér baleset Nagy-Britanniában, nekik körülbelül 22-25 millió font kártérítést ítélnek meg. 200 ezer fontos, vagyis több mint 61 millió forintos kártérítést kapott az a pedagógus, aki egyik órája előtt elcsúszott egy szőlőszemen, és mivel a baleset miatt még mindig komoly fájdalmakkal küzd, nem tud tovább dolgozni. A tanároknak megítélt kártérítésekről bővebben itt olvashatsz.

Milliós kártérítést kaphatnak a balesetet szenvedett diákok


Egy másik pedagógus az egyik dél-glouceshire-i oktatási intézmény parkolójában esett el, neki 20 550 fontot ítélt meg a bíróság, míg kollégája azért kapott kétezer fontos kártérítést, mert egy doboz esett a fejére, amikor kinyitotta a szertár egyik szekrényét. Annak a várandós tanárnőnek is komoly összeget utaltak át, aki állítólag komoly betegséget kapott el az egyik diáktól, míg egy másik pedagógus azért fordult a bírósághoz, mert az egyik tanuló véletlenül fejen rúgta a focilabdával.

Százötvenezer fontos, vagyis 48 millió forintos kártérítést kapott az a brit tanár is, aki „megnémult”, miközben a rendetlenkedő diákokat próbálta megfegyelmezni. Az ötvenéves Joyce Walters kénytelen volt abbahagyni a tanítást, a hangszálain ugyanis csomókat találtak. „Nagyon hiányzik az osztálytermi munka, mert nagyon szerettem tanítani. De a hangszálproblémáim miatt biztosan nem térhetek vissza a katedrára” – nyilatkozta korábban.

eduline
Hirdetés