A virtuális világban járva is megismerhő a PTE Közoktatás
Edupress

A virtuális világban járva is megismerhő a PTE

Az egyetemen használatos elektronikus rendszereket, Pécs városát, és ami a legfontosabb, a leendő szakjukat is megismerhetik a leendő hallgatók a Pécsi Tudományegyetemen egy most induló online játék segítségével.

A beiskolázás kapcsán Font Márta oktatási és tudományos rektorhelyettes hangsúlyozta: a mesterszakokra való jelentkezésnek bizonyos feltételei vannak, de ezek hiányában sincs veszve minden, hiszen vagy a képzés alatt, munka közben lehet teljesíteni a hiányzó krediteket, vagy célirányosan be kell iratkozni egy plusz szemeszterre.Idén egy olyan online játék is elindul, mely tavaly a PTE Közgazdaságtudományi Karán debütált. Ennek lényege, hogy a leendő hallgatók előbb virtuálisan is kipróbálhatják, milyen lehet az egyetem diákjának lenni, de a játékkal természetesen nyerni is lehetett.

A virtuális világban járva is megismerhő a PTE
A magyar felsőoktatásban egyedülálló rendszer segítségével az érdeklődők megismerhetik leendő szakjukat, az egyetemen használatos elektronikus rendszereket, magát az egyetemet és természetesen a várost és a létesítményeit is. A játékra az egyetem beiskolázási kampány szlogenjének megfelelően a www.tudastadunk.hu weboldalon lehet jelentkezni.Legközelebb a Felvételizők Napján, november 29-én találkozhatnak az érdeklődők az intézménnyel a PTE Általános Orvostudományi Karának Dr. Romhányi György Aulájában.

(www.edupress.hu)
Hirdetés