Több tízezer forintot veszítenek az érettségizők szülei, pedig drága a továbbtanulás Felsőoktatás
Eduline

Több tízezer forintot veszítenek az érettségizők szülei, pedig drága a továbbtanulás

Sok szülő elfelejti, hogy az érettségizett diákok után már nem jár adókedvezmény.

Ahogy korábban már írtunk róla, az érettségizett diákok szüleinek fontos dolguk van: módosítaniuk kell a családi adókedvezményről a munkáltatójuknak adott nyilatkozatukat.

A tanév befejeztével ugyanis az érettségizett diákok után nem jár adókedvezmény. Ezért fontos módosítani a családi adókedvezményről szóló nyilatkozatot, mert a "jogalap nélkül érvényesített családi kedvezmény" miatt adóbefizetési különbözettel szembesülhetnek a szülők, ráadásul még 12 százalékos különbözeti bírsággal is számolniuk kell.  

A családi kedvezmény egy gyerek után 10 ezer forintot, a kétgyerekes családok számára 35 ezer forintot, a harmadik gyermektől gyermekenként 33 000 forint megtakarítást jelent.

Vigyázat, hamarosan lejár a határidő: bukhatja a felvételit, aki erre nem figyel

A tanév és az érettségi szezon már véget ért, az egyetemre-főiskolára felvételizőknek azonban még vannak feladataik. Itt találjátok a legfontosabb határidőket és dátumokat. Sorrendmódosítás: július 11-ig A jelentkezési sorrenden kizárólag egy alkalommal lehet módosítani vagy jelentkezési hely(ek)et visszavonni: az ügyintézési időszakban, legkésőbb 2018. július 11-ig. Azonban a jelentkezési határidő után új képzés megjelölésére nincs lehetőség.

 

Hirdetés