Rengeteg szülő háborog a Facebookon, ingyenes vonatjegyet kapnak a 18 évesek: a hét hírei Felsőoktatás
Eduline

Rengeteg szülő háborog a Facebookon, ingyenes vonatjegyet kapnak a 18 évesek: a hét hírei

Sok szülőnél kiverte a biztosítékot a szerdai kompetenciamérés tanulói kérdőíve, újraindul a diplomamentő program, néhány dolgot elárult terveiről az új emberierőforrás-miniszter. Ezek voltak a hét hírei.

Kiverte a biztosítékot a szülőknél a kompetenciamérés kérdőíve, a Facebookon háborognak

Sok szülőnél kiverte a biztosítékot a szerdai kompetenciamérés tanulói kérdőíve, amellyel a diákok szociokulturális hátteréről lehet információt gyűjteni. Volt olyan szülő, aki azonnal NAV-vizsgálatot vizionált, mások a család autóinak számára vonatkozó kérdésnél sokalltak be. De mi értelme kifaggatni a diákokat arról, milyen anyagi helyzetben van a családjuk? A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Újra ingyen lehet nyelvtanfolyamokra járni: megint elindítják a diplomamentő programot

Új feltételekkel indul újra a diplomamentő program, a kormány azoknak nyújt segítséget, akik oklevelüket a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták meg - közölte az OFA Nonprofit Kft. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Több nagy egyetemet is új rektor vezet nyártól

Új rektort neveznek ki a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyeteme és a Semmelweis Egyetem élére - olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Így kaphattok ingyenes vonatjegyet európai országokba: a hét legfontosabb kérdés

15 ezer fiatal utazhatja be Európát a DiscoverEU új uniós kezdeményezés segítségével - 18 évesek pályázhatnak egy különleges utazási igazolványra. Itt vannak a részletek.

Youtuber-világ: ahol az ismertség a siker egyetlen fokmérője

"15-20 évvel ezelőtt, a hagyományos tömegmédia korszakában, a fiatalok többnyire belátták, hogy nem lehet mindenki híres, nem lehet mindenki sztár, hanem egy adott korosztályban csak 15-20 olyan híres énekes vagy előadóművész van, akit többen ismernek" - mondta Guld Ádám médiakutató, kommunikációs szakember, hozzátéve, hogy ma a fiatalok számára "a láthatóság és az ismertség a siker egyértelmű és kizárólagos fokmérőjévé válik". A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Mi vár a pedagógusokra a következő években? Újabb továbbképzések jöhetnek?

Legelső dolga lesz leülni a terület szereplőivel, és meghallgatni őket, egyeztetni velük - ezt ígérte az oktatásban dolgozóknak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Demokratának adott interjúban, amelyben arra is kitért: létre kellene hozni egy új intézményt a magyar eredettörténet kutatására. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Hirdetés