Indul az átalakítás? Rábólintottak a felsőoktatási stratégiára a rektorok Felsőoktatás
Eduline

Indul az átalakítás? Rábólintottak a felsőoktatási stratégiára a rektorok

Elfogadta a felsőoktatási stratégiát a Felsőoktatási Kerekasztal, a dokumentum december közepén kerül a kormány elé - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

"A következő 15 évre vonatkozó stratégia véglegesítését széles körű társadalmi és szakmai egyeztetés előzte meg. Az elmúlt hónapokban a felsőoktatási intézmények, a hazai vállalatok, a kamara és minden, felsőoktatásban érintett szervezet vezetője eljuttatta javaslatát a tárcához, amelyek nagy része bekerült a koncepcióba" - olvasható a tárca közleményében.

Hozzátették: a beérkezett észrevételek alapján több elemet átdolgoztak és kiegészítettek, "a stratégiában például nagyobb hangsúllyal szerepel a tehetséggondozás, a bölcsészet- és társadalomtudományok képzési területe, megfogalmazódott a bérrendezés kérdése, illetve a feladatközpontú és kreditalapú finanszírozás bevezetése. A Magisztrátus felállítására vonatkozó elképzelés azonban kikerült a koncepcióból".

Az ülésen az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának képviselői vettek részt. Az új felsőoktatási koncepció december közepén kerül a kormány elé.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés