HÖOK: az egyetemisták szerint nem a teljes bezárás lenne a jó megoldás Felsőoktatás
Eduline

HÖOK: az egyetemisták szerint nem a teljes bezárás lenne a jó megoldás

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közel 20 ezer hallgató véleménye alapján azt javasolja, hogy át kellene állni távoktatásra, amennyiben ez segíti a járvány elleni védekezést.

Múlt héten írtunk róla, hogy a HÖOK országos felmérést készített, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy a hallgatók szerint jobb lenne-e átállni távoktatásra.

A visszajelzések megerősítik, hogy az egyetemisták nem a tavaszi teljes bezárást tartanák jó megoldásnak, így átállás esetén szükségesnek tartják, hogy csak azokat a gyakorlatokat lehessen személyesen megtartani, ahol az eszközhasználat miatt a jelenléti oktatás elengedhetetlen a hatékony tanuláshoz (pl.: laborgyakorlat). Ez esetben is legyen lehetőség online bekapcsolódni a közös munkába, mely számítson igazolt jelenlétnek.

Továbbá a kollégiumokból ne kelljen kiköltözni. Aki úgy dönt, hogy mégis kiköltözik, annak ne kelljen kollégiumi díjat fizetnie a fennmaradó hónapokra.

Itthon és külföldön is egyre több egyetem áll át a teljes online oktatásra

A legtöbb hazai és külföldi felsőoktatási intézményben szeptembertől még hibrid oktatással próbálkoztak, de sok helyen az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt már a gyakorlati órákat sem merik személyesen megtartani.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?