Ezek a legnépszerűbb képzések a 2020-as keresztféléves felvételin Felsőoktatás
Eduline

Ezek a legnépszerűbb képzések a 2020-as keresztféléves felvételin

Több mint hatezren jelentkeztek a 2020 februárjában induló keresztféléves képzésekre.

A jelentkezők közül a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen. Ahogy már írtunk róla, a keresztféléves felvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények csak mesterképzéseket hirdethettek meg magyar állami ösztöndíjas formában.

A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki szakok a legnépszerűbbek:

mesterképzés jelentkező
vezetés és szervezés 429
mérnökinformatikus 321
gépészmérnöki 320
villamosmérnöki 251
pénzügy 185
marketing 176
műszaki menedzser 150

(Az adatok a 2019. november 29-ei állapotát mutatják.)

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (pl. felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) 2020. január 9-ig tölthetők fel, vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220).

Szintén január 9-ig van lehetőségetek arra, hogy egyetlen alkalommal módosítsátok a jelentkezési sorrendeteket. Erről bővebben itt olvashattok. A keresztféléves felvételiről itt olvashatjátok a legfrissebb cikkeinket.

Több mint hatezren jelentkeztek a 2020 februárjában induló képzésekre

Több mint hatezren jelentkeztek a 2020 februárjában induló keresztféléves képzésekre, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés