Külföldön tanulnátok? Így is felvehetitek a diákhitelt Felsőoktatás
Eduline

Külföldön tanulnátok? Így is felvehetitek a diákhitelt

Külföldön tanuló magyar egyetemisták és főiskolások is felvehetik a Diákhitel 1-et – mondta az Inforádiónak Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A hitelt minden esetben forintban kapják a Diákhitel Központtól az igénylők – mondta az Inforádiónak, hozzátéve: arra is lehetőség van, hogy egy éven keresztül dupla összeget, vagyis 140 ezer forintot utaljanak, ami külföldi tanulás esetén nagy segítség lehet.

A vezérigazgató kiemelte azt is, hogy jelenleg 3-400 svéd, német, illetve franciaországi egyetemen tanuló diák él ezzel a lehetőséggel.

Október 1-től lehet igényelni a nyelvtanulási diákhitelt

Átlagosan hét év alatt fizetik vissza a diákhitelt a volt hallgatók - mondta a Magyar Hírlapnak Magyar Péter, a Diákhitel Központ új vezérigazgatója.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kérdések a NAT körül, új fontos oktatási kutatások: ezek voltak a hét legfontosabb hírei Közoktatás Eduline

Kérdések a NAT körül, új fontos oktatási kutatások: ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Tegnap lezajlott a 2020-as központi felvételi, a héten azonban számos változás történt az oktatás területén. Többek között az új Nemzeti alaptanterv körül vannak leginkább kérdések, de új információk is, valamint több új tanulmányról is írtunk a napokban, amelyek fontos kutatásokról számolnak be. Heti hírösszefoglalónkat olvashatjátok.