Megerősítették a CEU amerikai akkreditációját Felsőoktatás
Eduline

Megerősítették a CEU amerikai akkreditációját

Megerősítette a CEU akkreditációját a Middle States Commission on Higher Education.

Ron Daniels, a Johns Hopkins Egyetem elnöke által vezetett bizottság három napot töltött a CEU-n 2019 januárjában, találkoztak az egyetem diákjaival, oktatóival és munkavállalóival, hogy a helyszínen is megvizsgálják az egyetem működését. Ennek részeként kérdéseket tettek fel a CEU által korábban lefolytatott önfelmérő folyamatot összegző dokumentum kapcsán is – olvasható az egyetem közleményében.

A látogatást követően az értékelő bizottság benyújtotta a jelentését a Middle States Commission on Higher Education részére. A 2019 júniusában tartott találkozón a bizottság megerősítette a CEU akkreditációját, amely 2023-ig szól.

U-Multirank: ezen a listán a CEU, a BME és az ELTE kapta a legjobb minősítést

A nemzetközi együttműködések és kutatási hatékonyság alapján a magyar egyetemek közül a CEU, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem kapta a legtöbb kiváló minősítést a U-Multirank 2019-es felmérésének készítőitől.

„Ez egy újabb visszajelzés arról, hogy a CEU a diákjainak kiemelkedő minőségű oktatást biztosít”- monda Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora. 

A közlemény arra is kitér: mivel Magyarország kormánya elzárkózik attól, hogy engedélyezze a CEU-nak, hogy amerikai diplomákat adjon ki, ezért ezeket ezentúl az egyetem Bécsben fogja kiadni. A CEU megőrzi magyar egyetemi akkreditációját.

Hirdetés
Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást? Érettségi-felvételi Eduline

Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást?

A hitelesítési határidőt követően megkezdődött az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb 2021. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás.