A CEU rektora az egyetemi közösség előtt beszélt a kialakult helyzetről Felsőoktatás
Eduline

A CEU rektora az egyetemi közösség előtt beszélt a kialakult helyzetről

Helyzetjelentést adott a CEU rektora az egyetemi közösség előtt.

Összehívta a CEU közösségét Michael Ignatieff rektor, hogy tájékoztassa a kialakult helyzetről. Illetve beszélt a bécsi campus kialakításáról, ami mindenképp megtörténik, és beszélt a bajor állammal való együttműködésről is - írja a hvg.hu.

Az egyetem rektora bejelentette, hogy Münchenbe utazik egyeztetésre, megvizsgálandó, milyen területeken hogy tud együttműködni a bajor egyetem és a CEU. 

Ahogy már írtunk róla, a két egyetem olyan nemzetközi tanulmányi programokat tervez amelyek végén magyar, német és amerikai diplomát lehet szerezni. Ennek érdekében három tanszéket hoznának létre Budapesten a CEU-n, kettőjükön kívül szorosan együttműködve egy meg nem nevezett, de topkategóriás amerikai egyetemmel. Két tanszéket a bajor kormány, egyet a BMW támogatna. Erről április 11-én tárgyal a két egyetem.

A CEU várja a Néppárt küldötteit, de a fejlemények nem változtatnak a bécsi terveken

A CEU várja, hogy együtt dolgozhasson a háromtagú bölcsek tanácsával, amelyet azért nevezett ki a Néppárt, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a magyar kormányzat betartja-e vállalásait.

A bécsi új campus is megépül, a CEU megkezdte az akkreditációs eljárást januárba, szeptemberre be fog fejeződni vélhetően, és elindulhat a bécsi CEU. Erre azért is szükség van, hogy nehogy csapdába csalható legyen a CEU, legyen hova menni, ha meghiúsul a budapesti létezés lehetősége - tette hozzá a rektor.

Mint korábban írtuk, a CEU várja, hogy együtt dolgozhasson a háromtagú bölcsek tanácsával, amelyet azért nevezett ki a Néppárt, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a magyar kormányzat betartja-e vállalásait.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.