CEU: garanciát várnak a kormánytól, hogy szabad intézményként Budapesten maradhatnak Felsőoktatás
Eduline

CEU: garanciát várnak a kormánytól, hogy szabad intézményként Budapesten maradhatnak

Jogi garanciákat várnak a kormánytól, hogy a CEU amerikai és európai diplomákat kiadó szabad intézményként Budapesten maradhat. A bécsi campust mindenképpen megnyitják – közölte az egyetem a Népszavával.

Sajtóhíreket nem kommentálnak, továbbra is konkrét jogi garanciákat várnak a magyar kormánytól – reagált a CEU sajtóosztálya a Népszava megkeresésére.

A 444 szerda reggel írta meg, levelet írt a bajor kormánynak Orbán Viktor miniszterelnök, ebben biztosította őket, nem akadályozza majd, hogy a Müncheni Műszaki Egyetem a CEU-val együttműködjön.

Süddeutsche Zeitung: levélben ígérte Orbán Viktor, hogy nem tesznek keresztbe a CEU-nak

Levelet írt a bajor kormánynak Orbán Viktor miniszterelnök, ebben biztosította őket, nem akadályozza majd, hogy a Müncheni Műszaki Egyetem a CEU-val együttműködjön - írja a 444.

A CEU azt közölte: a magyar kormány még nem kereste őket. Fenntartják korábbi állásfoglalásukat: üdvözlik a bajor kezdeményezést, de jogi garanciát várnak a magyar kormánytól. Ha meg is kapják a garanciákat, az nem lesz hatással az osztrák terjeszkedésre: a bécsi campust így is, úgy is megnyitják.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Elérte a harmadik hullám az iskolákat, a BGE-n is megszavazták a modellváltást - a hét hírei Közoktatás Eduline

Elérte a harmadik hullám az iskolákat, a BGE-n is megszavazták a modellváltást - a hét hírei

Egyre több iskolában rendelnek el rendkívüli szünetet a koronavírus miatt, megvannak az idei iskolahalasztási kérelmek eredményei, jön a közlekedési alapvizsga az általános iskolákban, a Magyartanárok Egyesülete szerint "nyolcvanéves visszalépés" az új magyarérettségi, folytatódik a modellváltási hullám, a héten is zajlottak az események az SZFE-n. Összeszedtük a hét legfontosabb híreit.