Öt dolog, amit mindenki átél, aki egyetemistaként elköltözik otthonról

Eduline • 2017. szeptember 5.

Sokaknak most kezdődött el élete egyik legújabb szakasza azzal, hogy egyetemre került és új városba költözött. A nagy lelkesedés azonban már az első napokban alábbhagyhat, amikor kiderül, hogy nem is olyan a külön élés mint hittétek.

Hiába az elköltözés,

hétvégén úgy is hazamentek

Az első félévben, ha nem is minden hétvégén, de havonta legalább kétszer hazajár a családjához minden kolis és albérletes. Mégiscsak jobb a saját szobában, ahol mindennek már évek óta megvan a saját helye...

Szerdán már érzitek

a hazai sültek illatát

Bizony, ez is egy nagy indok a hazautazásra: a házikoszt. Biztos, ami biztos egy-két napra még csomagoltok is, nehogy szenvednetek kelljen a bevásárlással. Azonban szerdán már általában elfogy minden romlandó és csak a pogácsa vagy a szárazsütemény marad, azon meg ugye nem lehet élni, tehát irány haza feltankolni.

Amikor már az sem számítana

ha a testvéred mellett kéne lakni...

csak ne idegenekkel. A kollégiumban és az albérletekben is korlátozódik a személyes tér, sőt van olyan helyzet amikor teljesen megszűnik. Hiába laksz együtt a barátoddal/barátnőddel, egy testvérnek még is könnyebben tudod megmondani, hogy most ha lehet sürgősen távozzon a szobából, mert egyedül szeretnétek lenni.

Semmi sem fogy el,

mindig van utánpótlás

Ezzel szemben egy albérletben vagy koli szobában nektek kell fejben tartani, ha nemsokára elfogy a WC papír vagy a szemeteszsák, hiszen nincsenek szülők, akik titokban minig újratöltik a készleteket.

Fotó:buzzfeed

Szakácstudomány:

szendvics Pékné módra

 Sokan úgy gondolják, hogy a különköltözés egy új lehetőség a szakácstudományuk tökéletesítésére, azonban ez hamar kiderül, hogy az idő hiányában és a spórolási feltételek mellett szinte megvalósíthatatlan.

Így szerezhettek fillérekből teljesen egyedi tanszereket

Nyakunkon a szeptember, viszont ha még nem vettétek meg az iskolakezdésre minden füzetet és tollat, mutatunk pár ötletet, hogyan tehetitek egyedivé a tanszereket. Elsősorban a kreativitásotokra lesz szükség, de nem árt, ha van nálatok ecset, ragasztó vagy festék. Így könnyedén varázsolhatsz új ceruzákat az unalmas sárga grafitokból.