Öt ok, ami miatt megéri elmenni a gólyatáborba

Eduline • 2017. július 31.

Nem sokára megkezdődik a gólyatáborok időszaka. Ha titeket is felvettek egyetemre idén, akkor már biztosan tervezgetitek az első szemesztert, de ezt még egy hatalmas kaland előzi majd meg, a gólyatábor.

 

Fotó:PTE BTK

1. A híresztelésekkel és a legendákkal szemben, nincsen erőszakos alkoholfogyasztás vagy megalázó feladatok. A gólyatábor csak pár nap a jövőbeli szaktársaiddal és a felsőbb évesekkel.

2. Már itt elkezdhetsz ismerkedni. A gólyatáborokban olyan barátságok és kapcsolatok alakulnak, amik az egész egyetem alatt végigkísérhetnek.

3. Az első hét az egyetemen ismerősök nélkül unalmas és ijesztő lehet, de ha a gólyatáborban már megismered a gólyák többségét, akkor nem idegen arcok között kell eltöltened a szeptembert.

Itt tartják az idei gólyatáborokat: megvannak az infók a helyszínekről és a dátumokról

Számos egyetem közzétett minden fontos infót az idei gólyatáborairól. Hamarosan már jelentkezni is lehet. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora augusztus 16. és 20. között lesz, de arról egyelőre nem írnak a kari honlapon, hol. Az egyetem Építészmérnöki karára felvettek augusztus 16. és 19. között az egyetem balatonlellei táborába mehetnek.

4. A gólyatáborban hasznos információkat kaphatsz az egyetemről, az oktatókról és a rád váró kihívásokról. Minderről a felsőbb évesek nagyon sokat tudnak mesélni.

5. Sok egyetemen gyakorlati tapasztalatot is szerezhetsz, mellyel szeptemberben nem lesz majd gond megkezdeni az alapozó tárgyakat. Olyan tudást szerezhettek, mely elengedhetetlen lehet a későbbiekben. Sok egyetemen felkészülést biztosítanak sok tárgyból a gólyáknak, már a tábor ideje alatt.

Sokan mondják, hogy a gólyatábor egy felejthetetlen élmény, és igazuk is van. Persze, ha éppen nem tudtok elmenni akkor sem maradtok ki semmiből, de egy független környezetben távol az egyetemtől mégiscsak más a helyzet.

Tanácsok gólyáknak HÖK-ösöktől: Irány a gólyatábor!

Megkérdeztünk pár HÖK-öst, hogy mit tanácsolnak azoknak akik most mennek egyetemre, a válasz egyöntetű volt, bárki szólalt meg: menjetek el a gólyatáborba. Miért gondolják úgy a felsőbbévesek, hogy a gólyatábor jó dolog? Erre is válaszoltak. Semmire sem kényszeríthetnek titeket, de nagyon sok mindent megtehettek.