Hamarosan indulhat a családpolitika szak a Corvinuson

Eduline • 2017. július 14.

Demográfiai fordulatot elősegíteni hivatott szakot hoznak létre a Corvinuson, de állítják, nincs köze ahhoz, hogy az ELTE társadalmi nemek tudományával foglalkozó mesterszakot indít.

Fotó:stiller

Ugyanis a Magyar Hírlap szerint megkezdődött a Budapesti Corvinus Egyetemen induló családpolitika és humán-szakpolitikák gazdaságtana mesterképzési szak akkreditációs eljárása.

Szeptemberben indulhat a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) két féléves „családpolitikai elemző” szakirányú továbbképzése, amely a „családpolitika és humán-szakpolitikák gazdaságtana” mesterképzési szak alapozó képzése lesz - ezt Lánczi András rektor közölte a lappal. A szak gazdája a Közgazdaságtudományi Karon belüli Gazdaságpolitika és Közpolitika Intézet lesz.

Az intézmény közlése szerint a képzés célja a magyar családok életével összefüggő törekvések, például a demográfiai fordulat elérésének támogatása.

A szak indulását korábban Balog Zoltán emberminiszter jelentette be, miután országos hír lett abból, hogy az ELTE társadalmi nemek tanulmánya címen indít mesterképzést. Rétvári Bencét idézi a alap, aki szerint azonban a családpolitikai szak indításának terve már korábban körvonalazódott.