Új trend? Így készülj fel államvizsgára egy fesztiválon

Eduline • 2017. június 21.

Többen is bevállalták az idei nyár egyik nyitófesztiválját úgy, hogy nemsokára államvizsgáznak. A Fishing on Orfű az elmondásuk alapján az egyetlen fesztivál, ahol még tanulni is lehet. Meglepően sok diák készül fel itt a napokon belül esedékes megmérettetésre.

Peti, aki a Corvinuson tanul vállalkozásfejlesztés mesterszakon, hétfőn államvizsgázik, és bár nem izgul annyira, azért minden lehetőséget megragad, hogy tanuljon egy kicsit. Így még utazás közben, a kocsiban is tanult. Tervei szerint minden nap tíztől délután négyig fog tanulni, elmondása szerint ebből két óra az, amit igazából a tanulásra tud majd fordítani.

Eszter, a BME posztgraduális képzésén tanul, és 2 év munkáját fogja szerdán lezárni az államvizsgájával. Elmondása szerint azért vállalta be a fesztivált, mert szezonális munkája miatt ez az egyetlen nyaralási lehetősége, és mivel régóta jár a Fishing on Orfű-re ezért tudja, hogy lesz lehetősége tanulni.

Fotó:Tóth Ákos

Amikor találkoztunk vele, akkor is éppen tanult. A kempingben ahol lakik, a sátruk mellett van egy pad, ahol tud tanulni és csak a madarak csiripelését hallja. A fesztivál családias és bababarát, így egyszerűbb lehetőséget találni a tanulásra, de azért más fesztiválra lehet, hogy nem ment volna el ebben a helyzetben.  

Mivel vasárnap megy haza, lesz még majdnem három teljes napja tanulni, így annyira nem izgul ő sem. Előre megírta a jegyzeteket, most csak ismétel, de bárhogy is nézzük, a 4 tárgy amiből vizsgázik összesen 120 tételt jelent, úgyhogy nem lesz könnyű dolga. A programok és az ébredés függvényében ő is délután tanul, de most délelőtt is jutott rá egy kis ideje.

Eszter csoporttársa szintén hétfőn vizsgázik és ő is vasárnap megy haza. Elmondása szerint az a szerencséje, hogy nem a fesztivál területén lakik, így könnyebben tud tanulni, de neki sem lesz túl sok ideje a felkészülésre.