Így trükközhettek egyetemistaként (is): tízezreket spórolhattok meg

Eduline • 2016. október 18.

Lássuk be: az egyetemi ösztöndíjat egy-két nap (na jó: egy-két óra) alatt el lehet költeni, a diákhitel és a fizetés is gyorsan fogy, és a szülőknél sem lehet folyton pénzért kopogtatni. Hogy mit lehet tenni ilyenkor? A Buzzfeed egyik újságírója spórolni kezdett - eredményesen, a következő módszerrel.

Ahelyett, hogy valamelyik menő - és elég drága - kávézóban vennéd meg a reggeli koffeinadagot, készíts kávét otthon. Elég hozzá beszerezned egy pár száz forintos kotyogós kávéfőzőt, és indulhat a nap.

Használj készpénzt. Havonta 100 ezer forintot ingyen vehetsz ki a számládról, és a készpénznek van egy nagy előnye: látod, ahogy fogy. Az pedig spórolásra ösztönöz.

Fotó:Shutterstock

Gyűjtsd a visszajárót. A nap végén tedd be az aprót egy bögrébe vagy üvegedénybe. Jó érzés lesz látni, ahogy egyre nagyobb a pénzkupac.

Tarts vásárlásmentes napokat. Amikor sem élelmiszerüzletben, sem kávézóban, sem étteremben (sehol, sehol, sehol) nem költesz pénzt. Pakold ki a hűtőt, használj fel belőle mindent, amit csak otthon találsz, pattanj fel a bringára, az esti mozi helyett pedig sétálj el nagyot.

Főzz otthon, főzz nagyobb adagokat. Ha bírod a gasztronómiai monotonitást, főzz vasárnap egy nagyobb adagot a kedvenc ételedből. Időt és pénzt spórolhatsz.

Fotó:shutterstock

Használd a pontgyűjtő kártyát és a kuponokat. Némelyikkel tényleg sokat lehet spórolni.

Vállalj extra munkát.
Kézenfekvő ötlet.

Adj el mindent, amit nem használsz, és várhatóan a jövőben sem lesz rá szükséged. Használd az ingyenes hirdetési oldalakat, ott minden elkel.

Írd fel, mennyit költesz.
És hogy mennyit spórolsz.

Itt lehet 6-700 forintból megebédelni - Budapest legjobb kifőzdéi

Így vásárolhattok színházjegyet féláron