Mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha valamelyik karácsonyi vásárban szeretnétek enni-inni Felnőttképzés
Eduline

Mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha valamelyik karácsonyi vásárban szeretnétek enni-inni

Már olyan közel van a karácsony, hogy szinte mindenki érzi a forralt bor és kürtőskalács illatát. Persze ez egyben azt is jelenti, hogy a vizsgaidőszak is egyre közelebb van, de két ZH vagy vizsga között érdemes elmenni valamelyik adventi vásárra. Utánajártunk, hogy mennyibe kerülnek a téli finomságok.

Kürtőskalács

Egyik kedvenc édességünk a karácsonyi vásárok elmaradhatatlan kelléke. A Bazilika előtt körülbelül 1000-1500 forintot kérnek egy-egy darabért, de a drágább helyeken még ennél is többe kerülhet a kürtős kalács.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásárban egészen borsos áron kínálják az édességet, 1700-2000 forintért találhattok kürtőskalácsot. Érdemes kisebb karácsonyi vásárokat is felkeresni, ahol akár 900 forintért is találhattok kürtőskalácsot. A belváros több (igaz, a Vörösmarty térnél kevésbé festői) pontján pedig 3-400 forintért is vásárolhattok kürtőskalácsot.

Forralt bor

A téli hangulat másik elmaradhatatlan kelléke a forralt bor. Ennek viszonylag egységes, 300-400 forint/dl az ára, de a népszerűbb adventi vásárokban ennél magasabb árakat is találtunk.

Forró csoki

Egy deciért 400-450 forintott kell fizetni, ám ha szemfülesek vagytok, akkor akár 300 forintért is találhattok forró csokit. A nagyobb karácsonyi vásárokban körülbelül egy árban vannak, illetve nem kerül sokkal kevesebbe egy forró tea sem.

Ezek Budapest legjobb hamburgerezői? Három fővárosi hely, amit ki kell próbálni

Meguntátok a kolis és/vagy a menzás ételeket, valami finomabbra vágytok? Utánajártunk, bloggerek szerint hol lehet megtalálni Budapest legjobb hamburgereit. Három ilyen helyet mutatunk. Bamba Marha Burgerbár A Street Kitchen szerint Budapest egyik legjobb hamburgerét lehet megkóstolni a Bamba Marhában (még kóstolás előtt szögezzük le: a név csillagos ötös).

Hirdetés