Így szerezhettek OKJ-s végzettséget teljesen ingyen - egyetem után Felnőttképzés
Eduline

Így szerezhettek OKJ-s végzettséget teljesen ingyen - egyetem után

El lehet-e végezni ingyen egy OKJ-s tanfolyamot, ha már van diplomátok? Számít-e, hány államilag finanszírozott félévet használtatok el? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

2008-ban, majdnem hat év tanulás után szereztem meg a főiskolai diplomát. Így elhasználtam tizenkét félévet, és úgy tudom, az állam összesen ennyit finanszíroz a hallgatóknak. Most szeretnék szerezni egy OKJ-s végzettséget, a munkámhoz ugyanis az kellene - ezek szerint csak akkor tanulhatok, ha tandíjat fizetek?

Az államilag finanszírozott félévek számának és az első szakképesítés ingyenességének nincs egymáshoz köze - vagyis akkor is elvégezhetsz egy OKJ-s képzést államilag támogatott formában, ha már van diplomád, és az összes államis félévedet "elhasználtad", a diploma ugyanis nem számít szakképesítésnek.

Az viszont fontos, hogy 22-23 éves kor után csak levelező vagy esti tagozatos formában tanulhatsz ingyen, tehát iskolarendszerű képzést kell választanod, de nem nappali tagozatost. Az OKJ átalakulásáról itt olvashattok.

Hirdetés