A nap kérdése: hogyan lehet OKJ-s végzettséget szerezni ingyen, diploma után? Felnőttképzés
Eduline

A nap kérdése: hogyan lehet OKJ-s végzettséget szerezni ingyen, diploma után?

Sorra érkeznek kérdések arról, hogyan lehet OKJ-s végzettséget szerezni államilag finanszírozott formában. Egyik olvasónk esti tagozaton végezne el egy OKJ-s képzést, diploma után.

OKJ-s tanfolyam? A diploma nem akadály

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha nekem már van egy diplomám, és 6 félévet finanszírozott az állam, akkor most beiratkozhatok-e egy ingyenes államilag finanszírozott OKJ-s esti képzésre úgy, hogy 26 éves már elmúltam.

Nem írtad, hogy felsőfokú szakképzésre vagy „sima” OKJ-s képzésre jelentkeznél. Mindkettőt megteheted. Elegendő féléved maradt egy – általában négy féléves – felsőfokú szakképzés elvégzéséhez. Jó, ha tudod, hogy ezt a képzéstípust jövőre teljesen átalakítják, az első infókat itt találod.

Ha közép- vagy emelt szintű OKJ-s tanfolyamra járnál: nappali tagozaton csak 22-23 éves korig lehet államilag finanszírozott formában tanulni, esti és levelező tagozaton azonban nincs korhatár. Az egyetlen feltétel: csak az tanulhat ingyen, aki korábban nem szerzett OKJ-s végzettséget (a diploma nem számít annak). Hogyan lehet OKJ-s tanfolyamon tanulni - ingyen? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

Kérdésed van? Válaszolunk
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Írj nekünk az [email protected] -ra, és megkeressük az illetékeseket! Mielőtt elküldenéd a kérdésedet, itt nézd meg, foglalkoztunk-e már a témával.
Hirdetés