Hamarosan diploma sem kell a Google állásaihoz Felnőttképzés
Eduline

Hamarosan diploma sem kell a Google állásaihoz

A jövőben nem kell diploma annak, aki a Google valamely állására pályázna.

Egy saját oktatói program elvégzése után is be lehet kerülni a céghez. A hvg.hu azt írja, akik nem rendelkeznek diplomával, de pályáznának a keresőcég valamely nyitott pozíciójára azoknál egyszerűen eltörlik a főiskolai/egyetemi papír szükségességét, és saját képzésüket tekintik majd mérvadónak.

Milyen képzésről van szó? A jelentkezőknek egy 6 hónapos képzésen kell, hogy részt vegyenek, amely az egyetemi/főiskolai tanulmányok töredéke alatt biztosít a munkába álláshoz szükséges tudást.

A tanfolyamok természetesen nem ingyenesek, ugyanúgy fizetni kell, mint azoknak, akik nem államilag finanszírozott képzésre járnak. A keresőcég ösztöndíjat is hirdet, amit a mostani tervek alapján mintegy 100 ezer fő vehet majd igénybe.

Ösztöndíj a semmittevésért? Nem is olyan egyszerű, mint hinnétek

Egy német egyetemen azokat keresik, akik végtelenül elkötelezettek a semmittevés mellet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok? Közoktatás Tóth Alexandra

Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok?

Aggodalom a családért és a barátokért, bezártság, elszigeteltség – többek között ilyen érzésekkel fordulnak diákok az Eduline által megkérdezett szakpszichológushoz. A kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan egy éve otthon tanuló középiskolások és egyetemisták egy részénél a koronavírus-járvány által kiváltott stressz hangulatingadozást, szorongást, fásultságot, kimerültséget, alvási problémákat is okozhat.