Mehet a vezetés - sokan szeretnének KRESZ-vizsgát tenni Felnőttképzés
Eduline/MTI

Mehet a vezetés - sokan szeretnének KRESZ-vizsgát tenni

A tízezret közelíti országszerte közlekedési vizsgát tévők száma valamilyen kategóriában a május 11-i újraindulás óta.

Felidézik, hogy vidéken május 11-én, Budapesten és Pest megyében május 18-án indultak újra a március közepén felfüggesztett közlekedési vizsgák, vizsgálatok és utánképzések. Az újraindulás valamennyi helyszínen fennakadások nélkül zajlott, a résztvevők fegyelmezetten követték a biztonsági előírásokat - írják.

A legtöbb jelentkezőt a +B+ kategória vonultatta fel, közel 3500 elméleti és 2600 gyakorlati vizsgázóval. Budapesten és Pest megyében egy hét alatt mintegy 450 fő vizsgázott

- mondta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. Az államtitkár hozzátette: "a május 11-e óta sikeres vizsgát tevők aránya valamennyi kategóriában meghaladta a leállás előtti időszak átlagát. Ez a mutató az elméleti vizsgák esetében 67-ről 71 százalékra, a gyakorlati vizsgák esetében pedig 47-ről 51 százalékra javult."

Kiemelték, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont az újraindulás óta csak azokon a helyszíneken szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel fontos feltétele a védőfelszerelés (maszk és kesztyű) viselése, az óvintézkedések részeként a társaság korlátozza a résztvevők számát. A csökkentett kapacitás ellenére a korábbi időszakhoz képest nem nőtt a várakozási idő: a vizsgázók a jelentkezést követően jellemzően 1-2 héten belül kapnak időpontot.

Kezdődnek a komplex szakmai vizsgák, mától tartják az írásbeliket

Mától kezdődnek az iskolai rendszerű szakképzés szakmai írásbeli vizsgái.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés