Mennyit kell vezetnetek a jogosítványért? Itt vannak a szabályok Felnőttképzés
Eduline

Mennyit kell vezetnetek a jogosítványért? Itt vannak a szabályok

Hány kilométert, illetve órát kell "levezetnetek" a gyakorlati tanfolyamon ahhoz, hogy jelentkezhessetek a forgalmi vizsgára, és milyen költségekkel számolhattok?

Ha a KRESZ-vizsgát már sikeresen letettétek - ennek, illetve az elméleti tanfolyamnak az árát visszaigényelhetitek -, a gyakorlati tanfolyamon összesen legalább 30 órát, illetve 580 kilométert kell vezetnetek a jogosítvány megszerzéséhez. Könnyen előfordulhat ugyanakkor, hogy az oktató úgy gondolja, további órákat kell vennetek, vagy egy sikertelen vizsga után kell ismét gyakorolnotok.

Egy óráért 3500-5000 forintot kell fizetnetek - ha kora reggel, késő délután vagy hétvégén szeretnétek gyakorolni, akkor drágább óradíjakkal kell számolnotok. A forgalmi vizsga ára egységesen 11 ezer forint.

A jogosítvány megszerzésére számításaink szerint legalább 153 500 forintot kell szánnotok - az összes költséget itt találjátok:

Ennyiből szerezhettek jogosítványt: az összes költség egy helyen

Milyen kiadásokkal kell számolnotok, ha B kategóriás jogosítványt szeretnétek? Itt a teljes lista.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés