Ingyenes OKJ-s képzést kezdenétek el? Erre kell figyelnetek Felnőttképzés
Eduline

Ingyenes OKJ-s képzést kezdenétek el? Erre kell figyelnetek

Mire kell figyelni, ha államilag támogatott formában szeretnétek OKJ-s szakképesítést szerezni?

Fontos, hogy ha csak államilag támogatott OKJ-s képzés jöhet szóba a családi költségvetés miatt, iskolarendszerű képzést kell keresnetek – ezeket szakképző intézmények indítják nappali, esti vagy levelező formában.

Érdemes használni például a nive.hu oldalán található képzéskeresőt – ezt itt próbálhatjátok ki.

Sajnos nem minden képzés indul államilag támogatott formában. Ha az Országos Képzési Jegyzéket (OKJ) végignézitek, és csak a TK rövidítés szerepel a szak mellett, az csak tanfolyami – vagyis fizetős – formában indul. Ennek is vannak előnyei, a képzőcentrumok oldalán számos információt találhattok.

Így végezhettek el két OKJ-s képzést ingyen: íme, a legfontosabb szabályok

Akár egy-egy OKJ-s szakképesítés megszerzése is jó B terv lehet, ha nem sikerült az idei felvételi -itt vannak a legfontosabb információk a képzésekről.

Hirdetés
Kérdések a NAT körül, új fontos oktatási kutatások: ezek voltak a hét legfontosabb hírei Közoktatás Eduline

Kérdések a NAT körül, új fontos oktatási kutatások: ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Tegnap lezajlott a 2020-as központi felvételi, a héten azonban számos változás történt az oktatás területén. Többek között az új Nemzeti alaptanterv körül vannak leginkább kérdések, de új információk is, valamint több új tanulmányról is írtunk a napokban, amelyek fontos kutatásokról számolnak be. Heti hírösszefoglalónkat olvashatjátok.