Három tipp, hogyan spórolj az iskolakezdéssel

Eduline • 2017. augusztus 11.

Akár általános iskolába jártok, vagy középiskolások, esetleg egyetemisták vagytok, az iskolakezdés hamarosan mindenkinek eljön. Összeszedtünk pár nagyon egyszerű tippet, hogy hogyan spórolhattok a nagy készülődések közepette.

Fotó:pixabay
 

1. Nézzetek körül

Lehet, hogy a tankönyveket, atlaszokat lés kötelező olvasmányokat mind megtaláljátok az interneten vagy antikváriumokban. Sokat spórolhattok, ha használtan veszitek meg egy-egy könyveteket, nem beszélve arról, hogy egy év múlva akár ti is túladhattok rajtuk, visszanyerve az árukat.

2. Nem kell kapkodni

Lehet, hogy nagyon jó dolog készen lenni már augusztusban a nagybevásárlással, de rengeteg pénzt spórolhattok azzal is, ha egy kicsit vártok. Szeptember közepétől ugyanis nagyon sok akció és kedvezmény szokott lenni az iskolai dolgokra. Úgyhogy ha megtehetitek, hogy vártok, és nem olyan sürgős a bevásárlás, akkor ezzel is maradhat egy kicsi a zsebetekben.

3. Figyeljetek a kedvezményekre

Nagyon sok program és lehetőség kedvezményes szeptemberben. Ha például már ősszel beiratkoztok a könyvtárba, akkor nagyon sokat spórolhattok, nem csak magán a könyvtárjegyen, hanem a későbbiekben a tankönyveken és olvasmányokon is. Illetve nagyon sok programra lehet kedvezményesen bejutni, ha időben terveztek és szemfülesek vagytok.

Itt a feketeleves: több tízezer forintos kiadással kell számolni augusztusban

Az idén is több tízezer forintba kerül a tanévkezdés, az áruházak polcai már július végén roskadásig megteltek taneszközökkel. Noha még hetek vannak hátra a nyári szünetből, a bevásárlóközpontok készségesen emlékeztetnek szülőt, diákot: hamarosan kezdődik az új tanév. Az áruházak polcai már július végén, augusztus elején roskadásik megteltek a szükséges felszerelésekkel, taneszközökkel - írja a Népszava.