Ezt a négy alkalmazást azonnal töltsétek le, ha idén kezditek az egyetemet

Eduline • 2017. július 17.

Összeszedtünk nektek pár alkalmazást, ami megkönnyítheti a mindennapjaitokat, ha most mentek egyetemre. Gólyaként nagyon sok mindenre kell majd figyelni, készítsétek fel most a telefonotokat az új félévre.

1. Ha még nincs, mindenképpen szerezzetek be egy jegyzettömböt

Sokszor fordulhat elő, hogy jegyzetelni kell, de se toll, se papír nincs kéznél. A mobil viszont valahogy mindig a zsebben van. Erre az esetre itt a ColourNote, Androidra és iOS-re is letölthető.

2. Órarendtervező

Mivel ti tervezitek meg a heteteket, sokkal egyszerűbb és áttekinthetőbb, ha van egy olyan alkalmazásotok, amely kiváltja a kézzel írt órarendet és az Excel táblázatokat is. Az Órarend nevű alkalmazással nem felejtitek majd el az óráitokat.

3. Finish

Fotó:itunes

Krónikus halogatóknak készült ez az alkalmazás, amely hangeffekttel jutalmaz titeket egy-egy elvégzett feladat után, a motivációtokat pedig a korábbi munkáitok végigpörgetésével tartja fenn. A feladatokat úgy is beállíthatjátok, hogy csak a határidő közeledtével kerüljenek a szemetek elé, de úgy is, hogy óránként kapjatok emlékeztetőt. Innen tölthetitek le iOS-es mobilra.

4. Hangrögzítő

Vannak olyan előadások, amelyeknél a jegyzetelés nem elég, ilyenkor jól jöhet egy hangrögzítő. Fontos: sok helyen csak előzetes oktatói hozzájárulással használhattok diktafont vagy bármilyen más hangrögzítőt.

Felvételi pontszám kalkulátor 2017

(*) Legalább 2 évig tanult idegen nyelv (vagy nemzetiségi nyelv és irodalom). (**) Legalább 2 évig tanult természettudományos tantárgy (biológia, fizika, kémia, földrajz, természettudomány) vagy két, legalább 1 évig tanult természettudományos tantárgy. (*) Minimum 45 százalékos eredmény után jár csak a többletpont..

Zseniális, ingyenes fordítóprogram: ezt érdemes letölteni nyaralás előtt

Külföldi nyaralásra készültök, vagy hosszú idő után újra idegen nyelven néznétek filmet, sorozatot, esetleg angol nyelvű könyvet olvasnátok? Akkor érdemes kipróbálnotok ezt az ingyenes appot. Az alkalmazás neve Speak&Translate, amely sajnos csak iOS-en érhető el ez az alkalmazás, pedig mindenkinek nagyon hasznos lehet. Bár sima fordítóprogramként is üzemel, a legjobb funkciója mégis a beszédfelismerés.