Ennyit költenek átlagosan a diákok a nyári fesztiválokon

Eduline • 2017. július 13.

Átlagosan mindenki legalább 20 ezer forinttal készül az idei EFOTT-ra, de vannak akik akár 100 ezret is otthagynak a fesztiválon. Megkérdeztünk pár fesztiválozót, hogy mennyi költőpénzzel érkezett.

Fotó:EFOTT

Nagyon sok fiatal bulizik idén is az EFOTT-on, és mindegyikük különböző tatikákkal biztosítja a 6 napos szórakozás anyagi vonzatait. A standokon és a fesztivál egész területén kizárólag kártyával lehet fizetni, egy úgynevezett Festipay-el. Vannak akik csak egy bizonyos összeget töltöttek fel erre a kártyára, amiről, ha elfogy a pénz, még akkor is lesz mit rátenni.

Vannak akik egy egészhavi fizetéssel jöttek el és vannak akik azt a keveset is kölcsönkérték, amit hoztak. Sokan a nyári nyaralást cserélték az EFOTT-ra, de elmondásuk szerint ezt még sose bánták meg.

Fotó:Csik Veronika

Sok diák választotta a diákmunkát, hogy finanszírozni tudja a nyári fesztiválokat, de voltak olyanok is akik a karácsonyra vagy születésnapra kapott pénzeket gyűjtögették össze a nyárra. Persze akadtak olyan fesztiválozók, akiknek a szülői támogatásból jött össze az idei szórakozásmennyiség.

Azonban az az összeg amit magukkal költőpénznek hoztak a diákok átlagosan 20 ezer és 60 ezer között mozog. Persze nem a sok költőpénz jelenti a minőséget, hiszen olyannal is találkoztunk, akik a tavalyi fesztivált 7 000 forintból simán kihozták az egész fesztivált és idén is ez a tervük.

Száz-, negyven-, ötvenezer, és ti mennyit költenétek egy fesztiválra?

Megkérdeztünk pár fesztiválozót, hogy ki mennyi költőpénzzel készült a nyári buliszezonra. Sokan el is mondták a kamerának, hogy honnan sikerült az adott összeget előteremteni, vagy hogyan kuporgatták hónapokig a karácsonyi és születésnapi pénzeket, hogy most az EFOTT-on élvezhessék a nyarat.