Hatalmas tábortűzzel nyit az EFOTT: kezdődik a fesztiválszezon!

Eduline • 2017. június 7.

Hatalmas szülinapi partival indít az EFOTT! A meghosszabbított fesztiválon lesznek akusztikus koncertek tábortűz mellett, retró party Dévényi Tibi bácsival és vendégeivel, a hazai nagy nevek mellett a világsztárok is ellátogatnak a fesztiválra, és végül a kocsmasportok szerelmesei is kiélhetik magukat Velencén július 11-17. között.

Az EFOTT idén -1. nappal kezd, melynek témája az akusztikus zene és a tábortűz melletti hangulat vegyítése. Ennek keretében megszólal majd a Margaret Island, a Cloud9+ és a Punnany Massif is egy exkluzív akusztikus koncerttel. Ebből a hangulatból adott egy kis ízelítőt Lábas Viki és Füstös Bálint a fesztivál sajtótájékoztatóján.

Fotó:EFOTT

Azonban nem csak ez a nap ígérkezik érdekesnek. A 0. napon egy fergeteges születésnapot ünnepel a fesztivál: Dévényi Tibi bácsi idén 70 éves és egyben a 2017-es lesz a tízedik EFOTT fesztiválja. A retró disco és a pöttyös labdák felpörgetik a hangulatot és ha minden igaz, akkor különleges vendégein kívül Tibi bácsi egy speciális segítséggel a hátsó sorokba is el fog juttatni egy-egy labdát, hiszen Mikler Roland kézilabdázó is a színpadon lesz.

Tibi bácsi azonban a meghívott Vincze Lilla, Takács Tamás, Betty Love és Náksi Attila meghívott vendégek mellett, egy generációkon átívelő produkcióval is készül, ugyanis a tervek szerint a színpadon két fiával együtt fogja ünnepelni a születésnapját.

Fotó:EFOTT

Lesznek még kocsmasportok és hagyományos sportlehetőségek. Pécsi Tudományegyetem képviseletében Takács Gyula EHÖK elnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 650 éves jubileum keretében megnyerték a fesztivál házigazda szerepét, így a diákrektor választás mintájára megpróbálják egy kicsit becsempészni az egyetem mindennapjait a fesztiválra. Hárompilléres programsorozatuk pedig többek között a műveltségi vetélkedőket és az említett sportokat is magában foglalja.

Persze zenei vonalon is nagyon erősek leszünk, hiszen a legnagyobb hazai kedvencek mellett olyan világsztárok látogatnak el a Velencei-tó partjára, mint Sean Paul, a Hurts, Tinie Tempah és Borgore – mondta e Maszlavér Gábor a fesztiváligazgatója a sajtótájékoztatón.

A regisztráció pedig az applikáción keresztül gyors és egyszerű.