Így úszhatod meg a nyarat kevés pénzből: olcsó és ingyenes programok

Eduline • 2017. június 14.

Ha szeretnéd olcsón megúszni a nyarat, de nem akarsz kimaradni a jóból, akkor itt megtalálod az összes jó, és egyben pénztárcabarát programot.

Ahogy már korábban is megírtuk, idén is vannak olyan napok amikor ingyen mehettek a múzeumokba. Fontos tudni, hogy a díjmentes megtekintés a múzeumok állandó kiállítására vonatkozik csak. Az időszakos tárlatok továbbra is díjkötelesek. Például:

Minden hónap utolsó vasárnapja:
Közlekedési Múzeum
Hadtörténeti Múzeum
Ludwig Múzeum
Elektrotechnikai Múzeum

Fotó:Mónus Márton

Összeszedtünk 4 ingyenes strandot a Balatonon, a Dunánál és a Tisza-tónál.

A Duna 

A Duna északi szakaszán, Budapest felett már találtok olyan részt, ahol kellően tiszta a víz a fürdéshez. Dunabogdánynál a szabadstrand homokos parttal vár titeket. Ha pedig nincs kedvetek egész nap fürdeni, kirándulóösvények is vannak a közelben.  A másik népszerű fürdőváros Göd.

Fotó:MTI / Kallos Bea

Illetve a MÁV is akciós bérletet kínál nyárra a diákoknak. A kedvezményes bérlettel 15, 30, 60 vagy 90 napon át teljesen korlátlanul, bármennyit lehet utazni a MÁV és a GySEV belföldi hálózatán - a legkorábbi kezdődátum június 16-a, az akció egészen szeptember végéig tart.

A kedvezmény feltétele a közoktatásban vagy felsőoktatásban meglévő nappalis vagy esti tagozatos diákigazolvány, esetleg nemzetközi diákigazolvány.

Fotó:Máv-Start

Megírtuk az összes balatoni ingyenes strand nevét is. A fizetős strandok körülbelül 450-750 forintba kerülnek napi szinten egy felnőttnek. Azonban néhol megmaradtak még a szabadstrandok is a tó partján, mutatjuk melyik településeken

Ha pedig már tudod az uticélt, akkor érdemes a telekocsi lehetőségeket felkutatni, hiszen azzal is rengeteget lehet spórolni.