5 dolog, ami 10 perc alatt örökre megváltoztatja az életed

Eduline • 2014. december 12.

A Buzzfeed gyűjtötte össze azt a tíz dolgot, amelyet nagyon gyorsan meg lehet tanulni, és amely - ennek ellenére - örökre megváltoztatja az életeteket. Íme, a mi kedvencünk.

A Buzzfeed állította össze annak a tíz módszernek a listáját, amelyet pár perc alatt megtanulhattok, és mégis sokat segít a mindennapokban, akár bulizásról, főzésről, vagy éppen áramszünetről van szó. Szerintünk ez a legjobb öt:

Hogyan halászd ki a tojásfehérjében úszkáló tojáshéjat az edényből? Fogd a széttört tojáshéjat, és használd kanálként - persze előbb gondosan tisztítsd meg a lehulló daraboktól.

Hogyan ne késs el reggel? Készíts egy playlistet, amely a felébredéstől pont addig tart, amíg el kell indulnod otthonról: ez felpörgeti majd a készülődést. Zseniális teszt: derítsd ki, milyen típusú diák vagy.

Hogyan tűrd fel helyesen az ingujjadat? Hajtsd fel úgy, hogy a kézelő pont a könyököd alatt legyen, majd tűrd fel még egyszer vagy kétszer úgy, hogy a kézelő ne látszódjon.

Hogyan készíts lámpát, ha áramszünet van? Erősíts egy elemlámpát egy kannányi vízre, úgy, hogy a fényforrás a kanna belseje felé nézzen - így felerősödik az ereje.

Hogyan csavard ki úgy a lime-ot, hogy ne fröcsköljön a szemedbe? Mialatt kifacsarod, a szeletet a kéregre merőlegesen vágd be középen: a folyadék így egy sokkal biztosabb utat fog követni. Négy alkalmazás, amely nélkül nem szabad elindulni a buliba.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!