Szerdán sem maradnak vizsga nélkül az érettségizők: jön az írásbeli történelemből Érettségi-felvételi
Eduline

Szerdán sem maradnak vizsga nélkül az érettségizők: jön az írásbeli történelemből

Holnap a történelemvizsgával folytatódik az idei érettségi szezon. Ha még vannak kérdéseitek, itt mindenre választ kaphattok. Milyen atlaszt lehet használni? Milyen feladatok lesznek?

Mennyi idő lesz a középszintű feladatsor megoldására?

A feladatsort 180 perc alatt kell megoldanotok, a rendelkezésére álló időt tetszésetek szerint oszthatjátok meg az egyes feladatok között.

A középszintű töriérettségi összes esszéfeladatának megoldását itt találjátok.

Itt ellenőrizhetitek, jól oldottátok-e meg a rövid feladatokat.

A töriérettségiről itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat.

Kádár János beszéde és Lázár János városa a töriérettségi feladatai között.

Nyilasuralom, KGST-országok, etnikai változások a töriérettségi második részében.

Könnyű feladatsort kaptak töriből az érettségizők, de egy-két kérdés becsapós lehet.

Pánik, piros atlaszok, kabalaállat: így indult a töriérettségi.

Hány pontot érnek a különböző részek?

Az írásbelin és a szóbelin megszerezhető pontok aránya középszinten 100-50 pont. Az írásbeli feladatokra adható 100 pont pedig 50-50 arányban oszlik meg a teszt és az esszék között.

Milyen atlaszt használhattok az érettségin?

A történelmi atlasz a legjobb legális puska az érettségin - közép- és emelt szinten, a szóbelin és az írásbelin is használhatjátok, igaz, emelt szinten csak az írásbeli második részének megoldásához.

Ennek a hírnek minden érettségiző örülni fog: bármilyen atlaszt lehet használni a töriérettségin

Jól jártak a jogszabályok változásával azok a diákok, akik idén érettségiznek: gyakorlatilag bármilyen középiskolai történelmi atlaszt bevihetnek a történelemérettségire. Milyen történelmi atlaszt lehet használni a szerdai töriérettségin? Úgy hallottam, tavaly nem volt mindegy, ki milyen atlaszt vitt be a vizsgára.

Mennyit kell írni az esszéfeladatoknál?

A rövid feladatot kb. 100-130 szóban (nagyjából 12-16 soros) szövegben kell megoldani. A hosszú feladatot pedig kb. 210-260 szóban, (kb. 26-32 soros) szerkesztett szövegben kell megoldani.

Az esszénél kerüljétek a szlenget és a véleményt

Gyakori hiba, hogy nagyon hétköznapian fogalmaznak a diákok, érdemes kerülni a szlenget, de a véleményem szerint és hasonló szerkezeteket is érdemes kihagyni.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Érettségizők, figyelem! Megvan a középszintű magyarérettségi hivatalos megoldása

Nyilvánosságra hozta a középszintű magyarérettségi hivatalos megoldását az Oktatási Hivatal, itt megnézhetitek, hány pontot szereztetek. A középszintű magyarérettségi feladatsora: Magyar Irodalom Érettségi Közép szintű feladatsor 2018 by eduline.hu on Scribd A középszintű magyarérettségi hivatalos megoldása: Magyar Irodalom Érettségi Közép szintű feladatsor 2018 - javítási útmutató by eduline.hu on Scribd Folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok a magyarérettségiről.

Hirdetés