Ha régebben érettségiztem, de most is szeretnék jelentkezni, akkor ezt hol tehetem meg? Érettségi-felvételi
Eduline

Ha régebben érettségiztem, de most is szeretnék jelentkezni, akkor ezt hol tehetem meg?

Olvasónk korábban érettségizett, de idén szeretne jelentkezni emelt szintű érettségire. Arra volt kíváncsi, hogy ebben az esetben hogy tud jelentkezni vizsgára.

2009-ben érettségiztem, de mivel nincs emelt szintű érettségim idén szeretnék emelt szintű angol kiegészítő érettségit rakni. Hol kell jelentkezni egy ilyen kiegészítő érettségire?

- kérdezte olvasónk.

Már egy éve követelmény, ha alap- vagy osztatlan képzésre jelentkeztek, hogy rendelkezzetek legalább egy tárgyból emelt szintű érettségi eredménnyel. Erről bővebben itt olvashattok.

Ha valaki korábban érettségizett, de most szeretne valamilyen tárgyból vizsgázni, és nem rendelkezik tanulói jogviszonnyal,  akkor a május-júniusi vizsgaidőszakra február 15-ig, postai úton tértivevényes küldeményben, e-papír szolgáltatással vagy személyesen is jelentkezhet érettségi vizsgára a területileg illetékes fővárosi, megyei kormányhivatalokban.

Arra is van lehetőség, hogy a vizsgázó személyesen egy vizsgát szervező középiskolában nyújtsa be a jelentkezését, de a középiskolák nem kötelesek fogadni a velük tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezőket.

Az Oktatási Hivatal olalán egyelőre még nem elérhető a jelentkezési lap, általában január második felében szokott elérhetővé válik. Amint elérhető lesz az OH oldalán, közzétesszük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.