Koronavírus ide vagy oda: jövőre nem maradnak el az angol érettségik Érettségi-felvételi
Eduline

Koronavírus ide vagy oda: jövőre nem maradnak el az angol érettségik

Nem maradnak el a jövő nyári angliai érettségik, de kevesebb tananyagból kell majd készülni és három héttel később kezdődnek.

A legtöbb vizsga nem májusban, hanem június 7-től kezdődik, hogy megpróbálják pótolni az idén kiesett tanítási időt. Az iskolavezetők azonban így is egy "B-terv" kidolgozását szorgalmazzák arra az esetre, ha a járvány lehetetlenné teszi a vizsgák megszervezését - írja a BBC.

Gavin Williamson oktatási miniszter elmondta, később további terveket is összeállítanak majd, de vizsga a legtisztességesebb módja a diákok teljesítményének értékelésére, így jövőre nem maradnak el.

Az egyetemek is reagáltak a döntésre és bejelentették, hogy megváltoztathatják őszi félév időpontjait, ha arra szükség lesz az eltolt vizsgák miatt.

Az ezen a nyáron bekövetkezett a vírus miatt elmaradtak az érettségi és év végi vizsgák. Azóta Anglia oktatási titkára többször is kijelentette, hogy a 2021-es vizsgák írásos formában megtarthatóak.

Pénteken indul az idei őszi érettségi szezon

Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?