Újraérettségizőként is teljesítenetek kell az 50 óra közösségi szolgálatot? Érettségi-felvételi
Eduline

Újraérettségizőként is teljesítenetek kell az 50 óra közösségi szolgálatot?

Már van érettségi bizonyítványotok, de most újra szeretnétek vizsgázni? Milyen szabályok vonatkoznak rátok az 50 óra közösségi szolgálattal kapcsolatban? Itt a válasz.

A köznevelési törvény szerint a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása.

Ugyanakkor az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező vizsgázókra ez a rendelkezés nem vonatkozik. Tehát, ha már van érettségi bizonyítványotok, de most például szintemelő vizsgát tesztek - azaz emelteztek valamiből -, akkor nem kell teljesítenetek a közösségi szolgálatot.

De vajon mi a helyzet akkor, ha az őszi vizsgaidőszakban előrehozott érettségit tesztek? Akkor feltétel az ötven óra igazolása? Erről itt írtunk korábban.

Marad a szóbeli, de tanítás nélküli munkanapok is lehetnek az őszi érettségi miatt

A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjúban Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés