Törölt szak helyett megjelölhettek újat a felvételin? Érettségi-felvételi
Eduline

Törölt szak helyett megjelölhettek újat a felvételin?

Legkésőbb július 9-éig van időtök eldönteni, miként alakítjátok a jelentkezési helyeitek sorrendjét a felvételin. De vajon felvehettek-e még új képzést a listába? Mutatjuk a szabályokat.

Sajnos hiába gondoltátok meg magatokat és jelentkeznétek valami teljesen más szakra, mint amit február 15-ig megjelöltetek, új képzést már nem vehettek fel a listára. Viszont ez alól kivételnek számít a jelentkezési határidőig megjelölt valamely szak másik - még meg nem jelölt - finanszírozási formájának jelentkezési sorrendbe történő felvétele.

Vagyis, ha például februárban megjelöltétek a kereskedelem és marketing szakot államilag támogatott formában, de az eredményeitek és a korábbi évek ponthatárai alapján úgy látjátok, hogy valószínűleg csak önköltséges képzésre fognak felvenni benneteket, akkor ezt a finanszírozási formát is felvehetitek a listára. Természetesen csak azon az egyetemen, amin korábban már az államilag támogatott képzést megjelöltétek.

Az új finanszírozási forma felvételére az ügyintézési és sorrendmódosítási időszakban, azaz július 9-ig van lehetőségetek. Szintén eddig vonhatjátok vissza a jelentkezéseteket, ha valamelyik szakkal kapcsolatban meggondoltátok magatokat. A jelentkezési hely törléséről itt írtunk részletesebben, arról pedig, hogy hányszor és hogyan módosíthattok a képzések sorrendjén itt olvashattok bővebben.

Felvételizők, figyelem! Ezekre mindenképp figyelnetek kell a következő hetekben

Még bő két hét van hátra az idei felvételi ügyintézési időszakából, ha ti is a felsőoktatásban kezditek a szeptembert, akkor van pár dolog, amire figyelnetek kell ebben a pár napban. Összeszedtük a legfontosabb dolgokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés