Emelt szintű érettségik: hogyan tehettek észrevételt az írásbelivel kapcsolatban? Érettségi-felvételi
Eduline

Emelt szintű érettségik: hogyan tehettek észrevételt az írásbelivel kapcsolatban?

Ki dönt az emelt szintű írásbeli dolgozatokkal kapcsolatos észrevételekről? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Jó napot! Szeretnék észrevételt tenni az egyik emelt szinten tett érettségimmel kapcsolatban. Úgy gondolom, vannak olyan feladatok, amikre nem kaptam meg minden pontot. Kihez kell fordulnom az ügyben és ki dönt a kérdésben?

Emelt szintű vizsga esetén a vizsgázónak a kijavított vizsgadolgozatra benyújtott észrevételét a vizsgadolgozattal együtt az igazgató a lehető legrövidebb időn belül megküldi a kormányhivatalnak - írja az Oktatási Hivatal a kérdésről.

Ugyanis az emelt szintű írásbeli vizsgadolgozat javítására benyújtott észrevétel esetén a kivizsgálás a kormányhivatal feladata. A kormányhivatal az észrevétellel érintett feladatot egy olyan szaktanárral, aki a dolgozat értékelésében eddig nem vett részt a javítási, értékelési útmutató alapján újraértékelteti.

A szaktanár megállapítja az általa javasolt pontszámot, amely a korábbiakban megállapított pontszámtól pozitív és negatív irányban is eltérhet. Ezt követően az értékelésének eredményét a kormányhivatal megküldi a vizsgabizottságot működtető intézmény igazgatójának, aki továbbítja azt a vizsgabizottság elnökének. A tájékoztató értekezleten pedig benneteket is tájékoztatni kell a szaktanári értékelésről.

Fontos dátum a felvételizőknek: mikor derülnek ki a végleges ponthatárok?

Az érettségik múlt héten véget értek, a felvételi azonban még javában tart. A tavaszi ügyintézési időszakban még van időtök pótolni a hiányzó dokumentumokat és a többletpontokhoz szükséges papírokat. De mikor derülnek ki a ponthatárok?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés