Megjöttek az első infók a mai érettségi feladatairól: sok mindenről olvashattok a diákok Érettségi-felvételi
Eduline

Megjöttek az első infók a mai érettségi feladatairól: sok mindenről olvashattok a diákok

Egy villanyszerelővel készült beszélgetés részleteiről, egy régészeti felfedezésről és egy különös nyelvű nigériai falu lakóiról is kaptak feladatot a diákok a középszintű angolérettségi első, szövegértést mérő részében.

Ezt várták tőletek a középszintű és az emelt szintű angolérettségin - megoldások és feladatok

A nyelvhelyességi feladatrészben aktuális témákat kaptak a diákok.

A középszintű angolérettségi négy részből áll: az első feladatsor azt méri, a diákok képesek-e egy angol nyelvű szöveg gondolatmenetének lényegét megérteni, a különböző véleményeket, érvelést követni, egyes részinformációkat kiszűrni. Ebben a szövegekhez több kérdés is tartozik - ezekre kell a vizsgázóknak összesen 33 pontért válaszolniuk.

A feladatsor idén négy szövegből és az azokhoz tartozó feladatokból áll, az érettségizőknek 60 percük van a szövegek értelmezésére és a feladatok megoldására.

Az angolérettségiről is percről percre tájékoztatunk benneteket ebben a cikkben:

Minden infó az idei angolérettségiről: percről percre

Ma az angolérettségivel folytatódnak a vizsgák, nálunk megtaláltok minden fontos infót. Percről percre tájékoztatunk benneteket a feladatokról, vizsgázókról és nem utolsó sorban a nem hivatalos megoldásokkal is jövünk. Az angolérettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euroexam Vizsgaközpontnak.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés
Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást? Érettségi-felvételi Eduline

Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást?

A hitelesítési határidőt követően megkezdődött az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb 2021. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás.