A diákok szerint is könnyűek volt az esszétémák Érettségi-felvételi
Eduline

A diákok szerint is könnyűek volt az esszétémák

A mai történelemérettségiről is megkérdeztünk titeket.

Mutatjuk a mai töriérettségi megoldásait: minden egy helyen

A megkérdezett érettségizők szerint alapvetően nem volt nagyon nehéz a vizsga, de voltak félreérthető, részletesebb kérdések. Szinte mindenki úgy érezte, hogy a feladatlap első része volt a nehezebb, sok évszámmal és névvel, az esszétémákkal azonban nem volt gond. Az érettségizők elmondták, hogy több olyan téma került az idei érettségibe, amit már a tanév végén, vagyis távoktatásban vettek, ezek nehezítő tényezők voltak. Az idővel senkinek nem volt gondja a megkérdezett diákok közül, mindenkinek elég volt.

Máté, a győri Révai Miklós Gimnázium diákja elmondta, hogy szerinte a feladatlap első része nehezebb volt, mint a korábbi évek vizsgái. Több olyan feladat volt, ami félreérthető volt, de olyan is, ahol kizárólag a szövegértés volt a lényeg. Az esszétémákat könnyűnek találta, úgy gondolja, hogy mindegyikbe volt bőven mit beleírni. Összességében pedig az egész töriérettségit könnyebbnek találta, mint amilyeneket korábban gyakoroltak. Több olyan téma volt viszont, amit már távoktatásban vettek, ez nehezítette a vizsgát.

Tamás szerint sem az esszé sem a teszt nem volt nehéz a korábbi évekhez képest, inkább átlagosnak vagy könnyűnek mondaná. Ahogy több diák Tamás is azt a technikát választotta, hogy először az esszéket nézte meg.

A feladatlapot, egyből az esszénél nyitottam ki és megörültem, hiszen egyszerű témák közül lehetett választani. Én az 56-os témakört néztem ki, nagy segítség volt hozzá az atlasz, mert órákra lebontva benne vannak az október 23-i történések.

Eszter, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium diákja szerint sem volt különösebben nehéz a vizsga. Az első részt trükkösnek nevezte, mert sok félreérthető feladat volt benne és itt kellett tudni neveket és évszámokat.

Nem lehetett mindent az atlaszból kinézni.

Eszter szerint Károly Róbertre nagyon lehetett számítani, mert évek óta nem volt, így tegnap este át is nézte.

A többit is össze lehetett szedni az atlaszból.

-mondta. Ő is azt a technikát választotta, hogy az esszével kezdte a feladatlapot és a utána írta meg az egyszerű, rövid választ igénylő feladatokat.

A történelemérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok:

Töriérettségi 2020: minden infó egy helyen, percről percre

Ma a történelemérettségivel folytatódik az idei érettségi szezon. Itt megtaláltok minden fontos infót, amit tudnotok kell. Ha szeretnétek minden feladatról elsőként értesülni, illetve kíváncsiak vagytok a nem hivatalos megoldásokra, akkor maradjatok velünk egész nap.Percről percre tájékoztatunk benneteket.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés