Hétfőn startol az idei tavaszi érettségi. Itt találjátok a pontos menetrendet, hogy melyik nap milyen vizsgák lesznek és mennyi időtök lesz az írásbelikre.

Hétfőn a magyarérettségikkel indul az idei érettségi időszak. A feladatlapok kitöltésére közép- és emelt szinten is 240 percetek lesz, és az írásbelivel mindkét szinten maximum 100 pontot szerezhettek. Kedden a matekkal folytatódik a sor, ahol középszinten összesen két darab feladatlapot kell majd megoldanotok 180 perc alatt, emelt szinten pedig 240 percetek lesz a feladatok megoldására.

A szerdai töri írásbeli középszinten 180 perces, összesen 100 pontért, emelt szinten 240 perces, szintén 100 pontért. Csütörtökön a középszintű angolérettségin a négy részből álló írásbelire összesen 180 percetek lesz. A pénteki németérettségin középszinten szintén 180 perc áll majd a rendelkezésetekre, emelt szinten pedig mindkét nyelvből 240 percet kell beosztanotok.

Az első héten minden vizsga reggel 9-kor kezdődik. A többi napon a délelőtti írásbeli vizsgák 8-kor, a délutániak 14 órakor indulnak. Az érettségi vizsgák május 21-én zárulnak.

Egy héttel a vizsga előtt - így gyakorolhattok az angolérettségire az utolsó napokban

Alig egy hét múlva eljön a nagy nap és az angolérettségi is elkezdődik. Most az utolsó napokra gyűjtöttünk össze tippeket és tanácsokat, hogy a vizsgán már ne kelljen izgulni. Ebben ismét Mongyi Norbert a budapesti Eötvös József Gimnázium angol és francia szakos tanára, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Tanárképző Központjának oktatója, az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója ad nektek tippeket.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.