Mi lesz az érettségivel? Itt az Oktatási Hivatal „válasza” Érettségi-felvételi
Eduline

Mi lesz az érettségivel? Itt az Oktatási Hivatal „válasza”

Sokakban felmerült már a kérdés, vajon hogyan fognak zajlani az érettségik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. Ugyanúgy lesznek megtartva az írásbelik, ahogy eddig? Esetleg későbbre halasztják őket? Íme az Oktatási Hivatal „válasza”.

Egyre több végzős teszi fel magának vagy nekünk a kérdést azzal kapcsolatban, vajon hogyan fog zajlani az idei érettségi a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. Egyik olvasónk az Oktatási Hivatalnak is írt a témával kapcsolatban. Ezt a választ kapta:

„Az Oktatási Hivatal nem jogszabályalkotó szerv, nem hoz oktatáspolitikai döntéseket. Az Ön által felvetett kérdésre is az oktatásért (köznevelésért) felelős minisztérium (Emberi Erőforrások Minisztériuma - EMMI) fogja meghozni a döntéseket, szükség szerint jogszabályt módosít és ennek alapján kezdődhet majd meg például az érettségi vizsgák szervezése az Oktatási Hivatal által.

A járványhelyzet okán az oktatással kapcsolatos kérdésekkel, problémákkal természetesen az EMMI is tisztában van, foglalkozik a megoldási lehetőségekkel, de ezeket például nagyban befolyásolja az is, hogy a veszélyhelyzet meddig tart vagy milyen mértékben mélyül esetleg a járványhelyzet. Amikor bármivel kapcsolatban döntés fog születni, arról a közvéleményt megfelelően tájékoztatják.”

Az Eduline is próbálta már hivatalos úton elérni az OH-t, hogy feltehessük az érettségivel kapcsolatos kérdéseinket, de a cikk megjelenéséig még ennyi választ sem kaptunk, mint az olvasónk. A levél alapján az EMMI-t is kerestük, akik szintén nem elérhetőek és az e-mailes megkeresésünkre sem reagáltak. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Felvételizők, figyelem! Szünetel a személyes ügyfélszolgálat a Felvin

A kihirdetett veszélyhelyzet és a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt a Maros utcai személyes ügyfélszolgálat további intézkedésig zárva lesz - írják.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.