Itt vannak az emelt szintű témakörök kémiából: ez vár a vizsgázókra 2020-ban Érettségi-felvételi
Eduline

Itt vannak az emelt szintű témakörök kémiából: ez vár a vizsgázókra 2020-ban

Ugyan a szóbeli érettségik előtt még jónéhány kihívás áll a diákok előtt, semmiképp sem szabad megfeledkezni a tételekről. Íme a témakörök, amikkel a kémiából érettségizőknek szembe kell nézniük a nyár elején.

Idén sem lesz könnyű dolguk a kémiaérettségire készülőknek: az A) és C) feladatok témakörein belül általános kémiából 13, szervetlen kémiából 7, szerves kémiából pedig 10 tételből kell felkészülniük a vizsgázóknak. A B) rész kísérleteiből pedig 69 elvégzendő és nem elvégzendő kísérletet soroltak fel, amit az érettségizőknek be kell tudni mutatniuk a vizsga során.

Az emelt szintű szóbeli vizsga A és C feladatának témakörei:

null

null

Munkarend és balesetvédelem az emelt szintű szóbeli vizsga B feladatához; B feladat elvégzendő és nem elvégzendő kísérletei, kísérletleírásai:

null

null

Ha érdekelnek a 2020-as magyar emelt tételek, azokat itt találjátok meg, a történelem emelt szintű tételeket ide kattintva érhetitek el, a biológia emelt tételsora itt érhető el, a nyelvi emeltekért pedig kattintsatok ide. Az informatika emelt tételeket itt nézhetitek meg, a matekosok pedig ide kattintva tudnak keresgélni.

Súlyosabb büntetést kaphat a tavalyi érettségit kiszivárogtató nyomdai alkalmazott

Súlyosabb büntetés kiszabását kéri a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ellen a nyomdai alkalmazott ellen, aki tavaly szivárogtatta ki a történelemérettségi esszétémáit.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés