Idén érettségiztek? Ingyenes próbaérettségivel készülhettek a nagy napra Érettségi-felvételi
Eduline

Idén érettségiztek? Ingyenes próbaérettségivel készülhettek a nagy napra

Idén is megtartja ingyenes próbaérettségi napját a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője. Február 15-én megtudhatjátok, hogyan haladtok a felkészüléssel.

A 2020-as próbaérettségit hat helyszínen szervezik meg: Budapest, Szeged, Székesfehérvár, Debrecen, Kecskemét és Győr közül választhattok.

Idén is három tantárgyól lesz lehetőségetek próbaérettségit írni: matematikából, történelemből és közgazdaságtanból. Fontos, hogy mindhárom tárgyból közép- és emelt szinten is szerveznek vizsgát, úgyhogy választhattok, milyen szinten próbáljátok ki magatokat. Ha több tárgyból is próbára tennétek a tudásotokat, egy nap akár két próbaérettségit is írhattok a délelőtti, illetve a délutáni sávban.

Alapvetően végzős és utolsó évük előtt álló középiskolásoknak szól az esemény. Azonban ez nem zárja ki, hogy olyanok is jelentkezzenek, akik már érettségiztek, de idén újra nekifutnak idén.

Ha tesztelnétek magatokat, itt valós körülmények között tehetitek próbára tudásotokat. A feladatsorok kijavítását követően lehetőséget biztosítanak számotokra, hogy személyesen tegyétek fel kérdéseiteket egy konzultációs napon - írják a szervezők.

Az esemény ingyenes, azonban a jelentkezés regisztrációhoz kötött, így nincs más dolgotok, mint kitölteni a következő űrlapot 2020. február 12. (szerda) 23:59-ig, és február 15-én szombaton elmenni a kijelölt helyre.

A jelentkezési űrlapot itt találjátok. Az esemény Facebook-oldalán pedig még több infót találhattok a próbaérettségi menetéről, ha pedig kérdésetek van, akkor a szervezőknek a [email protected] címre írhattok.

Hat tipp végzősöknek az érettségi előtti utolsó időszakra - ezeket érdemes már most megfogadni

Mostanra mindenki túl van már a szalagavatón, és minden erejét az érettségire való felkészülésre összpontosíthatja. Összeszedtünk pár tippet nektek, mit érdemes az utolsó néhány hónapban megtenni, hogy magabiztosan léphessetek be a vizsgaterembe májusban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok? Közoktatás Tóth Alexandra

Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok?

Aggodalom a családért és a barátokért, bezártság, elszigeteltség – többek között ilyen érzésekkel fordulnak diákok az Eduline által megkérdezett szakpszichológushoz. A kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan egy éve otthon tanuló középiskolások és egyetemisták egy részénél a koronavírus-járvány által kiváltott stressz hangulatingadozást, szorongást, fásultságot, kimerültséget, alvási problémákat is okozhat.