Ezek a képzések tarolnak a 2020-as keresztféléves felvételin - friss toplista Érettségi-felvételi
Eduline

Ezek a képzések tarolnak a 2020-as keresztféléves felvételin - friss toplista

Közzétették a keresztféléves felvételi jelentkezési adatait. Mutatjuk, hogyan melyik a tíz legnépszerűbb alapképzés a 2020-as keresztféléves felvételin.

Korábban megírtuk, hogy 2012 óta most először haladta meg a jelentkezők száma a hatezer főt a keresztféléven felvételin. Ami nem véletlen, ugyanis ez volt az utolsó olyan felsőoktatási felvételi lehetősége a diákoknak, amelynek során még nem voltak érvényesek a 2020-as felvételi változásai. Vagyis még kötelező emelt szintű érettségi nélkül is bejuthatnak a kiszemelt képzésre a hallgatók, ha arra külön feltételként tényleg nem kötelező érettségi vizsgát emelt szinten teljesíteni. 

A táblázatban látható az a februárban induló tíz alapszak, amelyek vezetik az idei népszerűségi listát.

Szak Jelentkezők száma
gazdálkodási és menedzsment 567
emberi erőforrások 248
kereskedelem és marketing 236
műszaki menedzser 144
kommunikáció- és médiatudomány 140
pénzügy és számvitel 110
turizmus-vendéglátás 102
gyógypedagógia 84
mérnökinformatikus 81

A keresztféléves felvételin pont a mai nap az utolsó határidő a dokumentumpótlásra, egyszeri sorrendmódosításra is. A ponthatárokat várhatóan január 23-án hirdetik ki a Felvin.

A 2020-as keresztféléves felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Mi lesz januárban? Az összes fontos dátum és határidő egy helyen

Milyen dátumokra és határidőkre kell figyelniük a középiskolába, illetve a felsőoktatásba jelentkezőknek, a szülőknek és a diákoknak? Itt a teljes lista.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés