Emelt szintű nyelvi érettségit terveztek? Itt van minden fontos infó a szóbeliről Érettségi-felvételi
Eduline

Emelt szintű nyelvi érettségit terveztek? Itt van minden fontos infó a szóbeliről

2020-ban emelt szintű nyelvi érettségit terveztek? Most összeszedtünk pár mintatételt, amivel emelt szinten találkozhattok angolból és németből.

Ahogy korábban írtunk róla, változik az angolérettségi követelménye 2020-tól. Közép- és emelt szinten is érinti a diákokat.  Emelt szinten a szóbeli vizsgakövetelményben a témakörök listája a gazdaság témakörével bővül, illetve a vita (második) feladatban új elem, hogy 3 irányító szempont segít majd titeket, amelyek szerepelnek az általatok húzott tétellapon. A további részleteket az angolérettségiről az Oktatási Hivatal oldalán olvashatjátok.

Ha emelt szinten vizsgáztok angolból, akkor itt elolvashattok mindent a szóbeli vizsgáról, pontozásról és a követelményekről. Itt pedig megnézhetitek az emelt szintű szóbeli vizsga egyik mintatételét.

Ha németből tervezetitek az emelt szintű vizsgát, akkor itt nézhetitek meg a 2020-as vizsga felépítését. Itt pedig a mintatételet az emelet szintű szóbelihez.

Más nyelvet választanátok? A francia, olasz, orosz, spanyol, szlovén nyelvhez tartozó tájékoztatókat itt nézhetitek meg. 

Változnak az angolérettségi szabályai 2020-tól: itt vannak az új elemek

Változik az angolérettségi követelménye 2020-tól. Közép- és emelt szinten is érinti a diákokat, itt vannak a részletek.

Jövőre vizsgáztok, de nem nyelvi érettségit választottatok? A 2020-as emelt szintű magyarérettségi tételeit itt nézhetitek meg, az emelt történelemérettségi tételeit pedig itt találjátok. Ha a biológiaérettségi tételeit szeretnétek megnézni, kattintsatok ide, ha pedig a kémia tételeket, ide. A földrajzérettségi tételeket itt találjátok. A matekérettségi tételeit itt, az informatikavizsga témaköreit pedig itt nézhetitek meg. Ha a fizikaérettségi érint titeket, itt nézhetitek meg a 2020-as ételeket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés