2020-as felvételi szabályok: még mindig sok a kérdés Érettségi-felvételi
Eduline

2020-as felvételi szabályok: még mindig sok a kérdés

A diákok nem pontosan értik a 2020-tól érvényes felvételi pontszámítási rendszert – ezt tapasztalta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke.

Horváth Péter az Inforádiónak nyilatkozva arra emlékeztette a jövőre felvételizőket, hogy egy emelt szintű érettségi és egy B2-es nyelvtudást igazoló dokumentum szükséges ahhoz, hogy valaki megkezdhesse 2020 szeptemberében a felsőoktatási tanulmányait.

Ezt lehet teljesíteni egy idegen nyelvi, emelt szintű érettségi legalább 60 százalékos teljesítésével, hiszen így teljesül az emelt szint és a B2-es nyelvtudást igazoló dokumentum, másrészt teljesíthetik egy bármely tantárgyból letett emelt szintű érettségivel és egy bármilyen idegen nyelvből szerzett B2-es nyelvtudást igazoló dokumentummal.

Pluszpontot csak a további emelt szintű érettségi vagy további nyelvvizsga jelent – az emelt érettségiért azonban továbbra is akkor lehet többletpontot kapni, ha a kiválasztott szakon az kötelező vagy választható, az eredmény pedig legalább 45 százalékos.

A Nemzeti Pedagóguskar elnöke hozzátette: azért hozták nyilvánosságra honlapjukon a tájékoztató segédanyagot, mert úgy érezték, hogy a diákok nem teljesen voltak tájékozottak, miközben nagyon fontos lenne, hogy értsék, és pontosan értelmezzék a jogszabályt, amely azért számos ellentmondást tartalmaz.

A 2020-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés